Miras Kanunları, vefat eden bir akrabanın mülkünden ne almaya hak kazandığını belirleyen kanun ve yönetmeliklerdir. Eş ve çocuklar gibi bazı akrabalar miras alma hakkına sahiptir ve vasiyetname şartlarına rağmen bunu bile yapabilir.
Çoğu durumda, yasa bir eşin tamamen iradesiz bırakılmasını yasaklar. Bütün topluluklar mülkiyet sistemine sahiptirler. Her bir eş, yazılı bir anlaşma olmadıkça, evlilik sırasında kazandıklarının yarısını otomatik olarak almaktadır.
Sonuç olarak, her iki eş de topluluk mülkünün yarı payını ve ayrı mülkünü ne isterse yapabilir. Antalya Miras Hukuku davalarınızda bizlere ulaşım sağlayabilir konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Başka bir yerde, evlilik sırasında edinilen mülkün otomatik olarak her iki eşe ait olmasına dair bir kural bulunmamakla birlikte, Türkiye’de yaşayan bir eşe, ölen eşin mülkünün 1/3 ila ½ (yetkisine bağlı olarak) talep etme hakkı verir. kimsenin mirastan mahrum kalmaması için konu hakkında bilgi vermeniz ve bir avukata danışması oldukça önemlidir.
Bu irade şartlarından bağımsız olarak geçerlidir ve genellikle bunlara rağmen bu yasa hükümleri ancak hayatta kalan bir eş mahkemeye tüzüğü uyarınca hissesini talep ederse uygulanır. Daha az almaya itirazda bulunmazsa, irade onurlandırılır ve merhumun son istekleri talimatlara uygun olarak gerçekleştirilir.
Miras hukuku davalarında öncelikle detaylı bir şekilde inceleme yapıyoruz. Ardından merhum yakınlarına düşecek payı kişileri bilgilendirerek ilerliyor, konu hakkında detaylı bir şekilde yardımcı oluyoruz. Antalya Miras Huku Avukatlarımıza güvenebilirsiniz.